· 

Appel Cake

Bij kerst hoort cake. Deze heerlijk smeuïge appelcake past perfect bij de koffie, maar dan zonder toegevoegde suikers en vet. De cake is ontzettend makkelijk te maken, met simpele ingrediënten en het kost slechts vijftien minuten voordat hij de oven in kan. Dan nog een half uurtje wachten, en de heerlijke geur hangt door het hele huis. 

Ingrediënten

150 gram havermout

1 theelepel baksoda

1 theelepel koek- & speculaaskruiden

1 theelepel kaneel

3 grote eieren

2 grote appels (totaal ca. 600 gram)

30 gram rozijnen of gedroogde abrikozen in stukjes

15 gram amandelschaafsel

 

Goed voor ongeveer 12 plakken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Draai de havermout fijn in een keukenmachine en meng met de baksoda. Voeg de koek- & speculaaskruiden en kaneel toe aan het havermoutmeel. Klopt de eieren met een mixer luchtig en voeg het havermoutmeel toe. Schil de appels, verwijder het klokhuis en rasp de appels. Voeg de geraspte appel toe aan het beslag. Overtollig sap niet gebruiken. Roer als laatste de rozijnen of abrikozen door het beslag. Vul een met bakpapier bedekte cakevorm met het beslag en garneer met het amandelschaafsel. Bak de cake 30 à 35 minuten in de oven tot dat hij mooi goud bruin kleurt. De appelcake is klaar als een schilmesje er weer schoon en droog uitkomt. 

Voedingswaarden

(per één persoonsportie)

 

Energie                      102 kcal

Eiwit                                    4 g

Koolhydraten                 14,1g

Waarvan suiker              5,2 g

Vezels                              2,1 g

Vet                                    3,1 g

Waarvan verzadigd     <1,0 g

Zout                             <0,05 g

Reactie schrijven

Commentaren: 0