· 

Dukkah: Crunchy Egyptisch kruidenmengsel

Dukkah is een Egyptisch kruidenmengsel bestaande uit geroosterde noten en zaden. Het heeft een heerlijk verwarmende smaak en geeft een verrassend knapperige toevoeging aan vele gerechten. Het is lekker bij allerlei groenten, zowel gekookt, gebakken als gegrild. Ook combineert het fantastisch op salades en zelfs als krokant korstje op vlees of vis is het een enorm smaakvolle toevoeging aan je maaltijd . Ook dit recept is uiteraard zonder zout.

Ingrediënten

4 delen pistache noten

2 delen amandelen

2 delen hazelnoten

2 delen korianderzaad

2 delen venkelzaad

 

Je kunt naar smaak ook andere noten gebruiken, net wat je in huis hebt. Zo smaken paranoten, cashewnoten of pecannoten ook heerlijk in dit recept. Sesamzaad geeft wat extra pit aan dit kruidenmengsel door zijn iets bittere smaak.  

Bereiding

Rooster de noten en zaden apart in een koekenpan. Houd goed in beweging om aanbranden te voorkomen. Wanneer het begint te geuren direct van het vuur af en even laten afkoelen op een bord. Vervolgens kun je de noten en zaden bij elkaar doen. Draai het fijn in een keukenmachine of stamp fijn in een vijzel. Zorg dat alles ongeveer dezelfde grote heeft, zodat het lekker knapperig is. Bewaar de Dukkah in een luchtdicht potje en strooi het naar eigen smaak over al je gerechten. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0