· 

Paprika's gevuld met vegetarisch gehakt

De echte vleeseters proeven het verschil niet! Dit plantaardige gehakt van de Jumbo komt namelijk wel heel dicht in de buurt van echt kruimig gehakt. Vul de borrelplank aan met dit kruidige hapje, en geniet verantwoord mee tijdens de feestdagen.

Ingrediënten

1 pot snack paprika's

1 eetlepel olijfolie

2 teentjes knoflook

150 gram plantaardig kruimig gehakt (veggie Chef)

1 theelepel gemalen komijnzaad

1 theelepel paprika poeder

1 theelepel oregano

0,5 theelepel cayennepeper

 

Goed voor ongeveer 24 hapjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Snijd de snack paprika's over de lengte doormidden, en verspreid ze met de bolle kant naar beneden over de schaal. Rooster in 10 minuten gaar. Ondertussen, hak de knoflook fijn, en fruit aan. Voeg vervolgens de kruiden en het vegetarisch gehakt toe en bak kort mee. Vul de geroosterde paprika's met het vegetarisch gehakt. 

 

Dit hapje kun je van te voren bereiden. Wanneer je het op dient kun je het nogmaals kort verwarmen zodat iedereen kan genieten van de warme gevulde paprika's 

 

 

Voedingswaarden

(per één persoonsportie = twee halve paprika's)

 

Energie                        31 kcal

Eiwit                                 2,8 g

Koolhydraten                  1,7 g

Waarvan Suiker                 1 g

Vezels                              1,3 g

Vet                                    1,3 g

Waarvan verzadigd       0,2 g

Zout                               <0,1 g

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0