· 

Runder Tartaar Balletjes

Een gehakt balletje mag niet ontbreken op de borrelplank, deze variant is gemaakt van runder tartaar. Minder vet en calorieën, maar zeker net zo smaakvol, en dat allemaal zonder zout! Dit balletje is namelijk lekker kruidig door de vele verschillende specerijen die zijn gebruikt. Maken is helemaal niet moeilijk, je schuift ze gewoon in de oven. 

Ingrediënten

1 rood uitje

2 teentjes knoflook

250 gram runder tartaar 

1 ei

1 flinke theelepel grove mosterd

0,5 theelepel cayennepeper

1 theelepel paprika poeder

1 theelepel gemalen komijnzaad

1 theelepel oregano

1 theelepel Italiaanse kruidenmix  

1 eetlepel olijfolie

 

Goed voor ongeveer 18 balletjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snipper het uitje en pers de knoflook. Voor een minder uitgesproken knoflook smaak kun je het teentje ook hakken. Meng alle ingrediënten, inclusief de olijfolie, met de runder tartaar en kneed goed door. Rol balletje ter grote van een walnoot en verdeel over een licht ingevette ovenschaal. Gaar de balletjes in 20 minuten mooi bruin. 

Voedingswaarden

(per één persoonsportie = 2 balletjes)

 

Energie                                       66 kcal

Eiwit                                                7,2 g

Koolhydraten                                 1,1 g

Waarvan suiker                             0,5 g

Vezels                                             0,3 g

Vet                                                   3,6 g

Waarvan verzadigd                      0,4 g

Zout                                                   0 g

Reactie schrijven

Commentaren: 0